Tuesday, October 12, 2010

Mesin Rumput - Tanika BG328, STIHL Dan KawaMoto Taiwan.

1. Tanika



* Sesuai untuk kegunaan sendiri, (kawasan rumah taman/rumah kampung )
* patern 90% sama dengan brand tanaka, japan
* Spare part tak de masalah.
* Harga Market RM 300++
* Harga saya tawarkan RM 270
* Warantty 1 bulan.
* ready stock.
memang berbaloi, memang jimat...
Tambahan RM10 sekiranya bayaran menggunakan kad kredit..
Sila call/sms saya dahulu sebelum membuat bayaran melalui kad kredit- paypal

2. STHIL (Germany)



* Sesuai untuk kegunaan sendiri untuk kawasan yang agak besar seperti dusun, kebun sawit,kelapa & kawasan tempat tinggal.(Dalam 5~10 ekar)
* 100% original, bukan tiruan.
* Spare part tak ada masalah
* Waranty 3 bulan.
* Harga Market RM 580-RM680
* Harga saya tawarkan RM 500
* Ready stock
* STHIL- Nama terkenal dari German

Tambahan RM15 sekiranya bayaran menggunakan kad kredit..
Sila call/sms saya dahulu sebelum membuat bayaran melalui kad kredit- paypal


3. KAWA MOTO (Made In taiwan)





* Sesuai untuk kegunaan sendiri untuk kawasan yang agak besar seperti dusun, kebun sawit,kelapa & kawasan tempat tinggal.(Dalam 5~10 ekar)
* karburetor buatan Jepun, karburetor TK.
* 100% original Made in Taiwan, mesin bukan buatan China.
* Spare part banyak di market, banyak sparepart yang common dengan model Mitsubishi TL33.
* Waranty 3 bulan.
* Harga Market RM 600~RM700
* Harga saya tawarkan RM 560
* Ready stock

Tambahan RM15 sekiranya bayaran menggunakan kad kredit..
Sila call/sms saya dahulu sebelum membuat bayaran melalui kad kredit- paypal



Jenis mesin rumput


18 comments:

  1. Saudara takde jual mesin rumput tolak guna petrol tu?

    ReplyDelete
  2. mesin rumput tolak jenis petrol saya da jual..
    Lawn mower..
    boleh sms saya untuk tahu detail..
    t kasih..

    ReplyDelete
  3. ade Tak mesin rumput 4 lejang saudara jual?

    ReplyDelete
  4. Vallorbe chain saw sharpening kit ada jual tak

    ReplyDelete
  5. mesin rumput yg sesuai untuk dikendalikan oleh kaum hawa ada?Bosch Grass Cutter n Trimmer - ART 23 CombiTrim yg spek mcmni ok x?

    ReplyDelete
  6. Mat: maaf, tak ada..

    Rose: Mesin rumput jenis tolak, briggs & Startton 16inch sesuai digunakan oleh orang perempuan, ada client saya ppuan yg menggunakannya...

    http://www.mudah.my/Mesin+Rumput+Lawn+mower+Briggs+and+Stratton+16Inch-20416853.htm

    ReplyDelete
  7. mesin rumput yang STIHL tu pakai enjin 2 stroke ke 4 stroke?

    ReplyDelete
  8. salam,...boleh bagi pendapat untuk mesin rumput yang tahan lasak dan berbaloi dengan harganya,...mudah dapat spareparts...boleh sertakan harganya sekali?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pakai dkat 6 bulan...setakat nI xde mslh..brand tanika bg388(heavy duty) punya..rm200 je...Kat usj9

      Delete
  9. mcm besje stihl tu.. bagi 1.. nak contack sape? 0173580989

    ReplyDelete
  10. Mau angkat 1mesin.mcm mana?wa pya no 01140714449.

    ReplyDelete
  11. Mau angkat 1mesin.mcm mana?wa pya no 01140714449.

    ReplyDelete
  12. STHIL ada lg x? Pls call me. 0125278087

    ReplyDelete
  13. STHIL ada lg x? Pls call me. 0125278087

    ReplyDelete
  14. brand kasei berapa lama bole gune tanpa henti ye.. sy punya bile gune lama skit lebih kurang 30 minit akan off sendiri...mmg camtu ke atau ade problem ?

    tq

    ReplyDelete